Στις 5 Οκτωβρίου 1959 έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς Θοδωρής Ιωάννου, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
Ο θάνατός του προήλθε από ένα δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Ιωάννου είχε μεγαλώσει στον Πειραιά και είχε ορφανέψει από μικρή ηλικία. Σε ηλικία 5 χρόνων έχασε τους γονείς του (Μιχάλη και Σουλτάνα) και την ανατροφή του ανέλαβε ο θείος του. Εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος και έπαιζε ποδόσφαιρο στη θέση του αμυντικού στον Εθνικό Πειραιώς. Ωστόσο, πάντα ήθελε να παίξει στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ο Ιταλός προπονητής Τριβιζάν τον έβαλε τα παίξει στην επίθεση, επειδή ο επιθετικός Γεωργούλης είχε καθυστερήσει να προσέλθει στο γήπεδο. «Θα βάλω γκολάκια σήμερα. Κάνε μου καλές πάσες για να γλεντήσουμε τον Βουτσαρά» ήταν τα λόγια του προς τον φίλο του Μίμη Τσερεγκώφ, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Στο 14’, όταν ο νεαρός Ιωάννου διεκδίκησε με δύναμη μια μπαλιά από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ Μιχάλη Βουτσαρά, συγκρούστηκε με δύναμη μαζί του και έπεσε στο έδαφος.

Ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι όταν είδε ότι ο Ιωάννου ήταν αναίσθητος. Είχε χτυπήσει το σαγόνι του πάνω στον ώμο του Βουτσαρά, με αποτέλεσμα να του κοπεί η ανάσα και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Στο γήπεδο επικράτησε πανικός. Οι υπεύθυνοι καλούσαν από τα μεγάφωνα εάν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα στους φιλάθλους να βοηθήσει τον άτυχο ποδοσφαιριστή. Ο Λινοξυλάκης και οι υπόλοιποι παίκτες ξήλωσαν μια πινακίδα για να τον μεταφέρουν. Αμέσως τον πήγαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Μιχάλης Βουτσαράς, έκλαιγε με λυγμούς και την ίδια μέρα πήγε σε ένα εκκλησάκι να προσευχηθεί για τον Ιωάννου.

Το επόμενο πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο και βύθισε στη θλίψη τον Πειραιά. Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Κωνσταντίνο του Πειραιά, όπου 50.000 κόσμου συνόδεψαν τον Θοδωρή στην τελευταία κατοικία του.

https://www.fosonline.gr/