Ο Ηλίας Αρμόδωρος είναι ένας άνθρωπος που ζει κι αναπνέει για τη μεγάλη του αγάπη, τον Εθνικό.

Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στα ελληνικά γήπεδα όμως μια είναι η ομάδα που λάτρεψε, λατρεύει και θα συνεχίσει να λατρεύει!

Ο παλαίμαχος παίκτης, ο οποίος σημειωτέων πρώτη φορά αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του το… μακρινό 1977 και στη συνέχεια την υπηρέτησε και από διοικητικά πόστα, μίλησε στη mikriliga.com για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, στο ποδόσφαιρο, ενώ φυσικά δε θα μπορούσε η κουβέντα να κλείσει με κάτι άλλο, παρά τον Εθνικό.

Ποια είναι η γνώμη σας για την πανδημία που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο αλλά και τη χώρα μας;

«Βρισκόμαστε εδώ και μήνες σε ένα «πόλεμο» με ένα αόρατο εχθρό, ο οποίος όμως συνεχώς αποδεικνύει πόσο ορατές και σοβαρές απώλειες μπορεί να προκαλέσει. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναμονή και περιμένει από την επιστημονική κοινότητα να ανακαλύψει την πολυπόθητη θεραπεία του κορονοϊού.»

Το πρωτάθλημα πάνω που ξεκίνησε και οι ομάδες άρχισαν να ρολάρουν, σταμάτησε λόγω της καραντίνας.

Πότε πιστεύετε πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις;

«Πρέπει να ξεκινήσουν οι ομάδες προπονήσεις γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Μετά τις γιορτές και το νέο έτος, να ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα τηρώντας πάντα βέβαια το υγειονομικό πρωτόκολλο.»

«Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίξει τους παίκτες»

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, μένουν για δεύτερη φορά οικονομικά “ξεκρέμαστοι”. Πιστεύετε θα μπορούσε να έχει φροντίσει η πολιτεία και για εκείνους;

«Η πολιτεία είχε υποχρέωση να στηρίξει όχι μόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τους ποδοσφαιριστές της SL2 και FL. Ας έκοβε χρήματα από την «χορηγία» στα κανάλια και να στήριζε το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας και κυρίως τους νέους αθλητές.»

«Ο Σεροπιάν ήταν ο προπονητής της χρονιάς!»

Πείτε μου δύο λόγια τον φετινό Εθνικό και πώς σας έχει φανεί μέχρι στιγμής η ομάδα που έφτιαξε ο Μουράτ Σεροπιάν.

«Όταν πέρσι ανέλαβα τον Εθνικό με μόνο δύο βαθμούς στους πρώτους δέκα αγώνες και προσέλαβα τον κ. Σεροπιάν ήξερα πως μόνο με αυτόν θα μπορούσε μια ομάδα με πολλά προβλήματα να την κάνει μία «ομάδα» που θα διεκδικήσει την σωτηρία της και δεν έπεσα έξω.

Ήταν για μας στον Εθνικό ο προπονητής της χρονιάς. Φέτος που η ομάδα είναι χωρίς χρηματοδότη και στηρίζεται στις προσπάθειες του προέδρου κ Κωτσόπουλου -τον όποιον όλοι έχουν εγκαταλείψει πλην εμού- έχει φτιάξει ένα νεανικό σύνολο με παιδιά από ακαδημίες μεγαλύτερων συλλόγων που έχουν ταλέντο, αγωνιστικότητα και ταλέντο.

Έχει σχέδιο και φιλοσοφία που ταυτίζετε με την δικιά μας, είναι ηθικός, δίκαιος, γνώστης του αντικειμένου και κυρίως εργατικός.

Γιατί ως γνωστόν οι ομάδες χτίζονται μέσα στα γήπεδα με πολύ δουλειά και όχι στα fb και στα ΜΜΕ.

Από ανθρώπους που πραγματικά γνωρίζουν και όχι από μαθητευόμενους παράγοντες, παρατρεχάμενους και γιαλαντζί παλαίμαχους παντογνώστες. Χτίζονται με έργα όχι με λόγια.»

Είμαι σίγουρος ότι με τον κοουτς θα επιστρέψουμε στα γήπεδα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Το βλέπουμε σαν ένα μεγάλο διάλειμμα.
Στον Εθνικό πλέον δεν μας αρέσει η υπερβολή, η συνεχής αντιπαράθεση ,οι αποδοκιμασίες, η αλαζονεία ,η βλακεία ,το μίσος .
Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί που γράφουν στα social παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαά. Εάν έχω μια ικανότητα είναι αυτή του να ξέρω να επιλέγω τα «πνευματικά» μου ρούχα.

Δεν μπορώ να συμμετέχω με ένα τρόπο που δεν είναι δικός μου, να προσποιηθώ ,να δαγκώσω την γλώσσα μου, να υποκριθώ.
Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι οι φίλαθλοι μας που φέτος δεν μπορούν να μας υποστηρίξουν. Ο Εθνικός έχει αρκετούς φιλάθλους.
Οι Πινέζες είναι το πιο νεανικό, ζωηρό και δυναμικό κομμάτι των φιλάθλων μας . Καμμιά φορά 3-4 ξεφεύγουν και πρέπει να τους πείσουμε οι υπόλοιποι, ότι αυτό αδικεί την ομάδα. Δεν γίνεται ομάδα χωρίς φιλάθλους!!!!
Επίσης ο κ.Σεροπιαν και οι συνεργάτες του έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στις ακαδημίες.
Ο κ.Τσιμπάκης και οι προπονητές των τμημάτων κάνουν εξαιρετική δουλειά και για πρώτη φορά έχει συνδεθεί η ακαδημία με την πρώτη ομάδα .
Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι και η συνεχής συμμετοχή ποδοσφαιριστών από την κ-17 στους αγώνες κυπέλλου.
Υπάρχει όραμα, σχέδιο και όρεξη για δουλειά!!!
Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι για το μέλλον του Εθνικού μας.